Met de Securex Benefit Shop wordt jouw administratie in de sector welzijn nóg gemakkelijker

HR-medewerkers in de zorg staan vaak voor grote uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan het bijhouden en registreren van het Individueel Keuzebudget (IKB) en Loopbaanbudget (LBB), wat een tijdrovende en onoverzichtelijke klus kan zijn. Bij Securex vonden wij dat dit makkelijker moest kunnen. De Securex Benefit Shop is speciaal ontwikkeld voor bedrijven die vallen onder de Cao Sociaal Werk en biedt slimme oplossingen om HR-processen optimaal in te richten.

HR-software in de zorg en welzijn

HR-medewerkers in de zorg zijn veel tijd kwijt aan het registreren en bijhouden van het IKB en LBB. Dat terwijl er genoeg andere taken zijn die de aandacht verdienen. Hoe fijn is het dan als je kan vertrouwen op de slimme oplossingen van Securex Nederland? Wij zijn de specialist in het leveren van software voor HR in de zorg.

Speciaal voor bedrijven die onder de Cao Sociaal Werk vallen, en daarmee de welzijn sector, ontwikkelden wij de Securex Benefit Shop. Met de Securex Benefit Shop hebben jouw medewerkers toegang tot alle beschikbare budgetten, waardoor ze zelf een keuze kunnen maken. Als werkgever hoef jij alleen maar de keuze te beoordelen. Het bespaart jou tijd en de medewerker heeft een goed inzicht in zijn of haar budgetten.

Wij bieden jouw bedrijf oplossingen voor personeelsplanning, -beheer en –verloning. Hiermee profiteert de HR-afdeling van:

  • Maandelijkse salarisberekening door jouw persoonlijke salaristeam dat kennis heeft van de welzijnssector;
  • Ondersteuning bij de personeels- en salarisadministratie met de uitgebreide, eenvoudige en gebruiksvriendelijke applicatie Nmbrs. Dankzij het online platform voor medewerkers zijn gegevens opvragen of verlof aanvragen heel makkelijk in te voeren;
  • Hulp bij de koppeling van bestaande tijdsregistratie- en/of planningssysteem met de salarisapplicatie dankzij onze afdeling koppelingen en integraties;
  • De beste tools voor de welzijnssector hebben wij al uitgezocht voor je. Bijvoorbeeld een werving- en selectietool of een performance managementoplossing;
  • Op een dynamische manier jouw belangrijkste documenten inzien via onze bedrijfslogin. Denk aan betaallijsten, SEPA-files en gegevens van medewerkers;
  • Optimalisatie van jouw personeelsdossier door onze Nmbrs consultants. Denk aan het vastleggen van verstrekkingen, het wagenpark en het bijhouden van een verzuimdossier;
  • Advies en service op maat door de juridische afdeling op het gebied van administratieve formaliteiten, attesten, contracten, ontslagprocedures, etc.;
  • Moeiteloos het IBK en LBB verwerken met de Securex Benefit Shop.

Kortom, de Securex Benefit Shop zorgt ervoor dat alle administratie rondom zorgmedewerkers vlekkeloos verloopt. Met name de registratie van specifieke budgetten binnen de zorgsector (IKB en LBB) vormen een grote uitdaging. Hiervoor biedt Securex de ideale oplossing!

Naast de Cao Sociaal Werk bedienen wij nog diverse, andere cao’s in de welzijnssector. Denk bijvoorbeeld aan de Cao Kinderopvang, Gehandicaptenzorg, GGZ, Jeugdzorg en VVT. Staat jouw cao er niet bij, maar ben je wel geïnteresseerd in de diensten van Securex? Neem gerust contact op, dan kijken we samen waar behoefte aan is en of onze diensten daarop aan kunnen sluiten.

Individueel keuzebudget Cao Sociaal Werk (IKB)

Het Individueel Keuzebudget is voor alle medewerkers die onder de Cao Sociaal Werk vallen. Het is een vat onderdeel van het arbeidsvoorwaardenpakket en bestaat onder andere uit vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering en een tegemoetkoming in de ziektekostenverzekering. Het IKB wordt maandelijks gereserveerd en medewerkers beslissen zelf hoe zij het IKB inzetten. Het bijhouden en registreren hiervan is voor HR-medewerkers een grote klus. Het kost veel tijd en je raakt het overzicht snel kwijt. 

Ook hebben alle medewerkers binnen de Cao Sociaal Werk recht op het Loopbaanbudget (LBB). Hiermee investeren ze in hun eigen duurzame inzetbaarheid. Ze kiezen bijvoorbeeld voor coaching, een loopbaanadviestraject of extra trainingen binnen hun vakgebied. Het LBB is gekoppeld aan de medewerker en niet aan de werkgever. Gaat een medewerker aan de slag bij een andere welzijnsorganisatie, dan neemt hij of zij het opgebouwde budget mee. Het bijhouden en vastleggen hiervan is complex, omdat iedere werkgever anders omgaat met de opbouw van het budget. 

Hebben jouw HR-medewerkers een dagtaak aan het verwerken van het IKB en LBB? Met de HR-software van Securex vereenvoudig je dit proces, net als alle andere administratie rondom zorgmedewerkers. Dat heeft niet alleen voordelen voor de HR-afdeling, ook de zorgmedewerkers profiteren hiervan. Zij krijgen inzicht in de beschikbare budgetten en kiezen gemakkelijker hoe zij dit willen besteden. Securex vindt het leveren van de beste dienstverlening net zo belangrijk als het leveren van de beste software. Daarom kijken we naar de behoeftes van jouw bedrijf en welke oplossingen daar waardevol voor zijn. 

Vragen over HR in de zorg en welzijn? Neem contact met ons op

Wil jij ook altijd kunnen vertrouwen op een correcte verwerking van het IKB, LBB en alle andere administratie? Securex zorgt ervoor dat dit moeiteloos verloopt. Zo werkt jouw HR-afdeling efficiënt en heb je iedere maand tevreden medewerkers. Ben jij benieuwd welke oplossingen wij voor jouw bedrijf hebben of heb je vragen over software voor HR in de zorg? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden.