Welzijn

Binnen de welzijnssector staan HR-medewerkers voor grote uitdagingenDenk bijvoorbeeld aan het bijhouden en registreren van het Individueel Keuzebudget (IKB) en Loopbaanbudget (LBB). Dit is een moeilijke, tijdrovende en onoverzichtelijke klus. Met de Securex Benefit Shop gaat alle administratie rondom medewerkers voortaan moeiteloos. De software is speciaal ontwikkeld voor bedrijven die vallen onder de Cao Sociaal Werk. De software koppelt gemakkelijk met bestaande systemen en sluit perfect aan op de behoeftes van jouw bedrijfDaarmee zijn wij de pleister op de zere wond.

HR in de zorg software

HR-medewerkers in de zorg zijn veel tijd kwijt aan het registreren en bijhouden van het IKB en LBBDat terwijl er genoeg andere taken zijn die hun aandacht verdienen. Hoe fijn is het dan als je kunt vertrouwen op de slimme oplossingen van Securex NederlandWij zijn de specialist in het leveren van software voor HR in de zorg. Bovendien helpt onze App-dienstverlening met het zoeken naar de juiste software om HR-processen optimaal in te richten. 

Speciaal voor bedrijven die onder de Cao Sociaal Werk vallen, en daarmee de welzijnssector, ontwikkelden wij de Securex Benefit Shop. In deze online omgeving geven we jouw medewerkers toegang tot hun beschikbare budgetten, zodat zij zelf keuzes kunnen maken. Als werkgever hoef je deze keuzes alleen te beoordelen. Securex verwerkt dit voor jou in de salarisadministratie. Hiermee bespaar je niet alleen tijd, je biedt ook een duidelijk overzicht aan je medewerkers. 

We bieden jouw bedrijf oplossingen voor personeelsplanning, -beheer en verloning. Hiermee profiteert je HR-afdeling van: 

  • Maandelijkse salarisberekening door jouw persoonlijke salaristeamdat kennis heeft van de welzijnssector. 
  • Ondersteuning bij de personeels- en salarisadministratie met de uitgebreide, eenvoudige en gebruiksvriendelijke applicatie Nmbrs. Dankzij het online platform voor medewerkers is gegevens opvragen of verlof aanvragen heel gemakkelijk.
  • Hulp bij de koppeling van bestaande tijdsregistratie- en/of planningssysteem met de salarisapplicatie dankzij onzeApp-dienstverlening
  • De beste tools voor de welzijnssector, uitgezocht door onze App-dienstverlening. Bijvoorbeeld een werving- en selectietool of een performance management oplossing. 
  • Op een dynamische manier je belangrijkste documenten inzien via onze bedrijfsloginDenk aan betaallijsten, SEPA-files en gegevens van medewerkers.
  • Optimalisatie van jouw personeelsdossier door onze Nmbrs ConsultancyDenk aan het vastleggen van je verstrekkingen, je wagenpark en het bijhouden van een verzuimdossier.
  • Advies en service op maat door de juridische afdeling op het gebied van administratieve formaliteiten, attesten, contracten, ontslagprocedures, etc
  • Moeiteloos het IKB en LBB verwerken met de Securex Benefit Shop.

Kortom, dSecurex Benefit Shop zorgt ervoor dat alle administratie rondom zorgmedewerkers vlekkeloos verloopt. Met name de registratie van specifieke budgetten binnen de zorgsector (IKB en LBB) vormt een grote uitdaging. Hiervoor biedt Securex de ideale oplossing. 

Klantcase: Stichting Handjehelpen en het gebruik van de Securex Benefit Shop

De Securex Benefit Shop is dé oplossing voor het registreren en bijhouden van het IKB en LBB

 

 

Individueel keuzebudget Cao Welzijn (IKB)

Het Individueel Keuzebudget (IKB) is voor alle medewerkers die onder de Cao Sociaal Werk vallen. Het is een vast onderdeel van het arbeidsvoorwaardenpakket en bestaat onder andere uit vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering en een tegemoetkoming in de ziektekostenverzekering. Het IKB welzijn wordt maandelijks gereserveerd en medewerkerbeslissen zelf hoe zij hun IKB inzetten. Het bijhouden en registreren hiervan is voor HR-medewerkers een grote klus. Het kost veel tijd en ze raken snel het overzicht kwijt.

Loopbaanbudget Cao Welzijn (LBB)

Ook hebben alle medewerkers binnen de Cao Sociaal Werk recht op het Loopbaanbudget (LBB). Hiermee investeren ze in hun eigen duurzame inzetbaarheid. Ze kiezen bijvoorbeeld voor coaching, een loopbaanadviestraject of extra trainingen binnen hun vakgebied. Het LBB is gekoppeld aan de medewerker en niet aan de werkgever. Gaaeen medewerker aan de slag bij een andere welzijnsorganisatie, dan neemt hij of zij het opgebouwde budget mee. Het bijhouden en vastleggen hiervan is complex, omdat iedere werkgever anders omgaat met de opbouw van het budget.

Dé oplossing voor het verwerken van het IKB en LBB

Hebben jouw HR-medewerkers een dagtaak aan het verwerken van het IKB en LBB? Met de HR-software van Securex vereenvoudig je dit proces, net als alle andere administratie rondom zorgmedewerkers. Dat heeft niet alleen voordelen voor de HR-afdeling, ook de zorgmedewerkers profiteren hiervan. Zij krijgen inzicht in de beschikbare budgetten en kiezen gemakkelijker hoe zij dit willen besteden. Securex vindt het leveren van de beste dienstverlening net zo belangrijk als het leveren van de beste software. Daarom kijken we naar de behoeftes van jouw bedrijf en welke oplossingen daar waardevol voor zijn.

Vragen over HR in de zorg? Neem contact met ons op!

Wil jij ook altijd kunnen vertrouwen op een correcte verwerking van het IKB, LBB en alle andere administratie? Securex zorgt ervoor dat dit moeiteloos verloopt. Zo werkt jouw HR-afdeling efficiënt en heb je iedere maand tevreden medewerkers. Ben je benieuwd welke oplossingen we voor jouw bedrijf hebben? Of heb je vragen over software voor HR in de zorg? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team zit klaar om al jouw vragen te beantwoorden.