Een salarisstrook is net als een trein…

Er wordt op gerekend dat een trein altijd op tijd rijdt. Als de trein op tijd rijdt, is daar niks speciaals aan. Maar als de trein dan ook maar een keertje te laat is, dan is dat enorm vervelend en zijn we het vertrouwen kwijt.

Treinen en salarisstroken, veel overeenkomsten

Hetzelfde geldt voor een salarisstrook. Dat deze foutloos wordt geleverd, wordt verwacht. Maar zodra het fout gaat, heb je weer 10 goede ‘’ritten’’ nodig om het vertrouwen terug te winnen. En niemand zal je na afloop van die rit bedanken voor de foutloze salarisstrook die je hebt geleverd. Dit is immers wat er van je verwacht wordt.

Een luxe loonstrook

Wat nou, als je in de trein een luxe maaltijd opgediend krijgt en er bediening rondloopt die vraagt of je nog een drankje wil? Wat nou als je in deze trein een ultra luxe stoel, met verwarming én ingebouwde TV krijgt? En wat nou als naast het leveren van een correcte loonstrook, er nog veel meer extra diensten worden aangeboden die jouw ‘reis’ veel gemakkelijker maken? Welkom bij Securex. Dit is namelijk precies waar onze HR-dienstverlening over gaat. 

Salarisadministratie, HR of financieel?

Vaak wordt er door bedrijven een duidelijke scheiding gemaakt tussen salarisadministratie en HR. Salarisadministratie wordt namelijk vaak gezien als onderdeel van de financiële afdeling. De verwerking van lonen, staat dus vaak los van het personeelsbeleid. HR houdt zich vaak voornamelijk bezig met inhoudelijke vraagstukken buiten de financiën om. Deze scheiding zorgt voor onduidelijke situaties en is inefficiënt. Securex ziet salarisadministratie als een heel belangrijk onderdeel van de employee journey. Daarom zou je dit ook moeten koppelen aan de HR-afdeling. 

Waarom is salarisadministratie een fundamenteel onderdeel van HR? 

Bijna alle HR-processen zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wanneer een medewerker langdurig ziek is, krijgt deze na een bepaalde tijd nog maar een percentage van zijn of haar loon. Dit zijn typische salarisadministratie processen. Zo zijn er nog véél meer situaties waarin HR-processen overlopen in salaris en vice versa, zoals een promotie, of verlof.

Salaris- en HR diensten in de gehele employee journey

De employee journey begint bij het plaatsen van een vacature en eindigt bij het uit dienst treden van een werknemer. Wij zijn altijd bezig om de volledige employee journey te ondersteunen, vaak met diensten, maar soms ook met software. Er zijn HR-oplossingen voor specifieke problemen in bijna alle branches, bekijk hier alle sectoren.