Ervaringen van collega’s

Bij Securex werken meer dan 40 collega’s samen om de salarisadministratie van zo’n 2500 klanten te verwerken. Sommige collega’s zijn al jaren salarisadministrateur en sommige zijn bij Securex binnengekomen als trainee op de CCT. Allemaal hebben ze een eigen verhaal en hun eigen ervaringen bij Securex, die wij graag met jullie delen!

Wil jij je aansluiten bij ons team? Kijk dan eens bij onze openstaande vacatures.

Wendy Stiphout, payroll professional

Direct starten als salarisadministrateur na een studie, dat hoor je niet vaak. De meeste salarisadministrateurs zijn via een omweg in dit mooie vak gerold. Maar Wendy niet! Wendy werkt alweer ruim 24 jaar als salarisadministrateur, waarbij wij inmiddels al 20 jaar haar werkgever zijn. Wat zorgt ervoor dat zij voor een baan in de salarisadministratie koos?

Wendy zat nog op school, ze volgde de studie MEAO, toen ze een vacature zag als salarisadministrateur bij een accountantskantoor. Voor deze vacature was geen ervaring nodig. Haar diploma lag binnen handbereik en na een gesprek met haar mentor, zag ze deze kans wel zitten. Bij deze werkgever heeft ze haar PDL gehaald en is ze bijna 4 jaar blijven hangen.

Wendy kwam in 2004 in dienst bij Van Deelen, de voorhanger van Securex. In de afgelopen 20 jaar heeft zij veel mogen leren van verschillende cao’s en klanten. Waar ze in het begin begon met enkele cao’s in een klein team, werkt ze nu met het hele team aan een groot klantenbestand met ruim 80 verschillende cao’s. Dat houdt in dat Wendy nooit klaar is met leren. Cao’s waar ze vroeger minder werkte, zoals de cao bouw, komen nu wel vaak bij Wendy voorbij. Dat geeft haar uitdaging in haar werk.

Naast de salarisadministratie vindt Wendy juridische vraagstukken ook erg interessant. De basis vraagstukken behandelt ze dan ook graag zelf. Als het te heet onder de voeten wordt, dan hebben wij een legal afdeling waar ze het vraagstuk van de klant neer kan leggen. Het feit dat ze hier ook de tijd voor kan nemen en aan mag werken, vindt ze heel fijn. Het zorgt voor een stukje diversiteit in haar werkzaamheden.

Wendy is natuurlijk al lange tijd bij ons in dienst. Dit zou niet zo zijn als Securex geen flexibele werkgever zou zijn. Dat is voor Wendy namelijk erg belangrijk. Ze heeft namelijk twee labradors die veel van wandelen houden en graag tussen de middag even uit willen. Met de flexibele werktijden en het feit dat ze deels thuis kan werken, kan Wendy dit voor haar honden verzorgen. Daarnaast haalt ze veel voldoening uit haar werk en groeit ze graag met Securex mee naar een complete HR-dienstverlener.

Wendy Stiphout - payroll professional
Suzan van den Elzen - Nmbrs consultant

Suzan van den Elzen, Nmbrs consultant

Van schoonheidsspecialiste naar een baan in toerisme om vervolgens door te groeien naar Nmbrs consultant. Onze collega’s komen van ver! Met een diploma als schoonheidsspecialiste op zak ging Suzan aan het werk bij de noodtelefoon van diverse reisorganisaties. Toen haar werk bij reisorganisaties geen voldoening meer gaf, ging ze op zoek naar iets anders. Maar wat ga je doen als je zelf niet precies weet wat je wil gaan doen?

Een gesprek met onze countrymanager Stephan zorgde ervoor dat Suzan het avontuur bij ons verder aan durfde te gaan. Een half jaar lang heeft Suzan, door middel van onze Talentpool, alle facetten van ons bedrijf leren kennen. De Talentpool is onderdeel van het Customer Care Team, het team dat ervoor zorgt dat alle vragen van klanten worden beantwoord of bij de juiste mensen terecht komen. Omdat ze dagelijks in contact was met verschillende klanten, leerde ze ook de systemen die wij gebruiken goed kennen. En net dat ene telefoontje met die klant die dacht dat hij alleen de loonstroken in Nmbrs kon vinden, zorgde ervoor dat Suzans interesse in Nmbrs was gewekt.

Want Suzan wist ondertussen al dat Nmbrs veel meer kon! Diverse modules kunnen worden toegevoegd, maar iets simpels als de verjaardagen van de collega’s kunnen ook in Nmbrs worden getoond. Suzan kan je alles vertellen over de mogelijkheden en inrichting van Nmbrs. Zij is namelijk één van onze Nmbrs consultants. Vanuit de Talentpool kwam zij erachter dat niet salarisadministratie, maar consultancy beter bij haar past. Door mee te kijken op verschillende afdelingen, kwam uiteindelijk deze match naar boven. Suzan komt graag op locatie om de klant te helpen Nmbrs te implementeren en zal je ook kunnen helpen met het optimaliseren van de software. Zij zorgt ervoor dat jij meer tijd hebt voor jouw core business.

Voor Suzan is de flexibiliteit en de vrijheid die ze krijgt in haar werk heel belangrijk. Daarnaast heeft zij een fijne band met collega’s, die ze als zeer prettig ervaart. Ze haalt veel voldoening uit haar werk en kijkt ernaar uit om in de toekomst met de afdeling verder door te groeien!

Dorien O’Keeffe, payroll professional

Van de horeca en de luchtvaart naar salarisadministrateur, zo ziet Doriens loopbaan er globaal uit. Vliegen bracht de nodige onregelmatigheid in Doriens leven, wat met een jong kind niet altijd even makkelijk was. Mede door corona werd het tijd om wat anders te zoeken. Via het UWV mocht een opleiding gevolgd worden, mits de opleiding zou opleiden tot een kansrijk beroep. Omscholing naar een baan in de zorg, bouw of bij een agrarisch bedrijf zag Dorien niet zo zitten, maar salarisadministrateur wel. Goed met cijfertjes was ze altijd al en vanuit het UWV kreeg ze dan ook akkoord om de opleiding tot onder andere salarisadministrateur te doen.

Dorien is begin 2021 bij Securex in dienst gekomen, terwijl ze net begonnen was met haar studie. Begonnen op CCT om het bedrijf te leren kennen en van daaruit doorgegroeid naar salarisadministrateur. Ondertussen werkt ze met veel plezier op deze afdeling. Flexibiliteit en doorgroeimogelijkheden lopen als een rode draad door Doriens werk heen. In de branches waar ze eerst werkte, was het bijna onmogelijk om meer dan 4 weken vooruit te plannen. Met de regelmatige uren die ze nu werkt, kan dat makkelijk. Is er een keer iets met haar zoontje? Dan kan ze gemakkelijk naar huis en eventueel daar verder werken. Met een man die in de horeca werkt, is het fijn dat zij regelmatige uren werkt.

Dorien is ook lid van het bestuur van de PV van Securex. Zij verzorgt bijvoorbeeld een zomerbarbecue, etentjes en wellicht in de toekomst ook wel de Securex Pubquiz! Daarnaast gaat zij graag mee naar de uitjes die vanuit de Securex groep worden georganiseerd en zet zij altijd haar (positieve) beste beentje voor.

Stilzitten kent Dorien niet. Het liefst leert ze nog meer van de salarisadministratie bij en groeit ze dan door naar een andere afdeling. Voor nu verzorgt ze onder andere de salarisadministratie van diverse klanten, start ze kleinere klanten op en houdt ze haar kennis met betrekking tot wet- en regelgeving up-to-date. Dorien is bij Securex helemaal op haar plek!