HR-data

HR-data rapportages en dashboards

Op de HR-afdeling heb je te maken met een schat aan HR-data zoals loonkosten, contractvormen, contractduraties, verzuimgegevens, adresgegevens en verlofopnames. Al deze gegevens kun je ook wel de salarisdata noemen, het komt namelijk allemaal terug op de loonstrook van je medewerkers. Deze salarisdata zijn heel erg waardevol, omdat deze altijd correct en up-to-date zijn. Door deze data overzichtelijk te maken krijg jij meer inzicht in jouw organisatie. En op basis van deze inzichten kun jij strategische keuzes maken. 

Data driven HR

Data driven HR betekent dat je vertrouwt op HR-data in het maken van beleidskeuzes. Als uit je data blijkt dat de gemiddelde leeftijd erg hoog is, dan kan je als HR-professional besluiten om het in-, door en uitstroombeleid aan te passen op basis van de leeftijdscategorie.  

Of als je opvalt dat het verzuimpercentage bij medewerkers die vallen onder manager A in je organisatie hoger is dan het verzuimpercentage die vallen onder manager B, kun je gaan kijken wat de oorzaak daarvan is. Komt het door het management van manager A? Of is het verzuimpercentage in dat team omhoog geschoten omdat er iemand langdurig ziek is? 

Maak gebruik van overzichtelijke HR- en financiële rapportages 

Krijg meer inzicht in jouw HR-data door middel van onze HR- en financiële rapportages. Daarmee profiteer je van één duidelijke en overzichtelijke HR-rapportage in plaats van verschillende rapporten binnen Visma Nmbrs. Vanuit de salarisdata in Visma Nmbrs kunnen wij standaard HR- en financiële rapportages creëren, welke wij per maand, per kwartaal, per halfjaar of per jaar kunnen aanleveren. Dat is handig!   

Met deze rapporten krijg je in één keer overzicht in alle belangrijke personeelsdata. 

 • Gemiddelde leeftijd 
 • Gemiddelde dienstjaren 
 • Soort contract (bepaalde tijd of onbepaalde tijd) 
 • Omvang van het contract (oproepkracht, parttime of fulltime) 
 • Gemiddelde contracturen 
 • Gemiddelde uurloon 
 • In- en uitstroom 
 • Gemiddelde kosten per werknemer. 
 • Loonkosten 
 • Loonresultaten 

En nog véél meer gedetailleerde gegevens. Hoe ziet dat er dan precies uit? Bekijk hier een preview van een HR-rapportage 

Meer weten? Neem contact op

HR-dashboards op maat

Met onze HR-dashboards heb jij altijd real-time inzicht in alles wat er gebeurt op de HR-afdeling. Waardoor het voor jou snel en simpel duidelijk is welke acties er ondernomen moeten worden. Als jij in de ochtend kan zien welke medewerkers van welke afdeling ziek zijn, dan kun je snel schakelen.  

De voordelen van HR-dashboards: 

 • Onze HR-dashboards zijn real-time inzichtelijk. Dit betekent dat je altijd een up-to-date overzicht hebt van wat er nú gebeurt in de organisatie, en dus geen terugblik van bijvoorbeeld het afgelopen kwartaal. 
 • De dashboards zijn dynamisch, filterbaar en overzichtelijk. Hierdoor wordt het voor jou makkelijker om analyses te maken en in te zoomen op bepaalde groepen of specifieke personen. 
 • De dashboards zijn op maat gemaakt. Daarbij hangt de inhoud van het HR-dashboard af van de relevantie voor jouw situatie. Misschien wil jij wel meer inzicht in het verzuim binnen jouw organisatie of is strategische personeelsplanning van groot belang. 
 • Ten slotte is het mogelijk om andere datasets toe te voegen aan de dashboards, zoals Excel-bestanden met kosten, mobiliteitsvergoedingen, beoordelingen en bonussen. 

Bekijk hier een preview van hoe een HR-dashboard eruit kan komen te zien  

Meer weten? Neem contact op

Nog meer winst halen uit je salarisdata

Als verschillende systemen die jij in je organisatie gebruikt de data vanuit één bron halen (Visma Nmbrs), zorgt dat voor tijdsbesparing op jouw HR-afdeling. Dit doe je door deze verschillende systemen met elkaar te koppelen. 

Bekijk de dienst

Optimaal gebruik maken van Visma Nmbrs

Het gevoel dat er meer mogelijk is met Visma Nmbrs, waar je weet niet waar je moet beginnen? Of wat er dan precies mogelijk is? Onze Nmbrs Consultants helpen jou met het optimaal implementeren van de functionaliteiten binnen Visma Nmbrs.

Bekijk de dienst