Minder administratief gedoe in de horeca

Als horecaondernemer steek je graag zelf de handen uit de mouwen. Bier tappen, klanten bedienen of koken doe je met veel plezier, maar administratief werk? Dat doe je liever niet en als het wel moet, wil je daar zo min mogelijk tijd aan kwijt zijn. Helaas kun je niet om administratief gedoe heen! Maak je geen zorgen, Securex maakt zelfs van de meest complexe administratie een peulenschil zodat nieuwe krachten razendsnel aan de slag kunnen.  

Medewerkers moeten zo snel mogelijk aan de slag

In de horeca wil je het liefst dat nieuwe werknemers, na het tekenen van het contract, dezelfde dag nog een schort omdoen om zich bij jouw geoliede team te voegen. Maar in de praktijk is dit proces nog niet zo simpel. Laten we beginnen bij het begin: je hebt een sollicitant gehad waar je zeer enthousiast over bent die je het liefst direct met dienblad in hand in jouw zaak ziet lopen. Wat gaat daar allemaal aan vooraf? De administratieve intake is niet zonder haken en ogen.

Administratie moet foutloos zijn 

Door onduidelijke communicatie, een slecht leesbaar handschrift of het foutief invoeren van digitale gegevens, is de kans op een fout in het in- of uittredingsproces van medewerkers heel groot. En die makkelijk gemaakte fouten kunnen vervelende consequenties hebben voor zowel de werknemer als de werkgever. Bijvoorbeeld het verkeerd uitbetalen van loon, waarmee je het vertrouwen van je medewerkers schaadt. Of problemen met officiële instanties door het foutief invoeren van persoonsgegevens. Daarnaast kost het veel tijd en energie om documenten opnieuw uit te moeten vragen of de administratie dubbel in te voeren.  

Zo min mogelijk administratief gedoe

Wat als je het volledige in- en uittredingsproces en de salarisadministratie op één plek centraal zet? Digitalisering van dit proces zorgt ervoor dat alles veel soepeler verloopt. Zo kan jij ervoor zorgen dat je nieuwe medewerkers zo snel mogelijk klaarstaan en wordt de administratieve last verminderd. Maar hoe ziet het uitbesteden van de administratie er voor jou uit als horecaondernemer? Hier zijn een aantal inzichten: 

HR-dienstverlening van Securex

Wil jij er zeker van zijn dat jouw in- en uittredingsproces, salarisadministratie en urenregistratie gestroomlijnd en goed verlopen? Houd meer tijd over voor het werk wat je écht wilt doen in jouw zaak en besteed je horeca administratie uit. Securex is tot op het hoogste niveau gecertificeerd en staat vooraan bij de ontwikkeling van nieuwe, handige functionaliteiten. Zo garanderen wij jou de best mogelijke service door te kiezen voor de HR-salarisoplossing van Nmbrs. Met deze software ben jij verzekerd van een correcte afhandeling tegen de laagste prijs. Klik hier om een vrijblijvende offerte aan te vragen.