Het vorige HR-systeem van Check werd eerder als obstakel dan als hulpmiddel gezien. Het was het allemaal net niet. Dat moest anders kunnen.

In Securex heb ik een partner gevonden die flexibel genoeg is en open staat voor vernieuwing

Ongeveer een jaar geleden ben ik als HR Tech bij Check begonnen. Al snel merkte ik dat het toenmalige HR-systeem eerder als obstakel dan als hulpmiddel werd gezien. Informatie verdween door onduidelijke overzichten en slechte UX, en managers verloren uren met het handmatig invoeren van persoonsgegevens. Het was het allemaal net niet. Dat moest anders kunnen. Het werd daarom tijd om af te stappen van een ERP-systeem en over te stappen naar meerdere softwarepartners die ieder uitblinken in hun specifieke HR-expertise. Voor Core HR vonden wij een partner in HiBob, voor recruitment vonden we Teamtailor en verder in het transitieproces kwamen wij uit bij Securex voor de salarisadministratie. Strakke deadlines moesten gehaald worden en met veel inzet hebben wij binnen 2 – 3 maanden tijd voor net geen 300 medewerkers, de salarisadministratie van het ene systeem naar het andere gebracht.

Essentieel in de keuze voor losse HR-tools, is de mogelijkheid om ze met elkaar te koppelen. Vanuit HiBob ben ik op zoek gegaan naar de beste softwarepartners waarmee middels een API de koppeling gemaakt kon worden. Van alle HR-software providers willen wij samenwerken met de beste in hun vakgebied. Zo werd na Core HR (HiBob) het vinden van een payroll-provider belangrijk. Nmbrs kwam voor ons het beste uit de bus. Nu alleen nog een gespecialiseerde partij die in deze nieuwe Nmbrs omgeving de salarisadministratie kan verwerken en voor ons de gehele payroll uit handen kan nemen. Na een aantal gesprekken met meerdere partijen werd duidelijk dat Securex het bedrijf was waarmee ik wilde samenwerken.

Binnen Check staat usability en engagement hoog in het vaandel. Zowel voor ons product en daarmee de gebruikers van de Check app, als voor onze medewerkers. HiBob tipt aan deze gewenste User Experience en past qua uitstraling goed bij ons bedrijf. Daarom willen we dat bijvoorbeeld het bekijken van loonstroken of contracten altijd in HiBob plaatsvindt. Dat die loonstroken aan de achterkant gegenereerd worden door een software als Nmbrs, is voor de medewerker niet belangrijk. Het streven naar koppelingen tussen die softwares is daarom van groot belang, om kans op fouten te minimaliseren. In samenwerking met VENZO kan binnenkort de koppeling tussen Nmbrs en HiBob gebouwd worden, zodat HR in de toekomst niet alleen gemakkelijk is voor de medewerkers, maar ook de administratie minimaliseert.

Persoonlijk houd ik ervan om het onmogelijke toch mogelijk te maken en om uitdagingen aan te gaan zonder garantie op succes. Met Check zijn wij de eerste klant van Securex die HiBob als Core HR gebruikt, en de eerste klant die de twee tools automatisch gekoppeld wil hebben. Dat zorgt voor de nodige flexibiliteit, aanpassingsvermogen en de wil om iteratief te testen. In Securex heb ik een partner gevonden die flexibel genoeg is en open staat voor vernieuwing. Securex en Dennis, bedankt!

Wil jij jouw salarisadministratie uit laten besteden? Je vindt hier wat wij voor jou kunnen betekenen.