Salarisadministratie uitbesteden of zelf doen?

juni 1 2021

Antoinette Balvers

Hoogste tijd om na te denken over jouw salarisadministratie

De inzet, prestaties en betrokkenheid van jouw medewerkers bepalen het succes van je bedrijf. Een juiste salarisafhandeling is daar essentieel voor. Eén fout op de loonstrook kan directe gevolgen hebben voor een medewerker en is een administratieve nachtmerrie voor jouHR-afdeling. Hoe ga je daarom zo secuur mogelijk te werk om beide partijen gelukkig te maken? Deze blog vertelt jou de voordelen van salarisadministratie uitbesteden of zelf doen en welke oplossingen Securex jou biedt!

Het belang van een soepele salarisadministratie

Menig medewerker leeft ernaartoe: payday. Het salaris is een heel belangrijk onderdeel van het leven van je medewerkers. Daarom is hier een strenge regel en wetgeving over. Alleen veranderen deze constant door bijvoorbeeld ontwikkelingen binnen de markt. Een goede salarisafhandeling staat centraal in de algemene verwachting en tevredenheid van de medewerker. Voldoe je niet aan deze verwachtingen, en ben je zelfs maar één dag te laat met uitkeren, dan beschadig je het vertrouwen. En vertrouwen terugwinnen, dat is pas echt lastig! 

Salarisadministratie zelf doen 

Door de ingewikkelde regel- en wetgeving is het soms lastig bij te houden en kunnen er fouten worden gemaakt. En salarisadministratie zelf doen, dat is een tijdrovende klus die elke maand terugkomt. En die tijd, die besteed je liever aan andere belangrijke personele zaken. De loonstroken opstellen op zich is al een hele klus, maar het registreren van in- en uitstroom, uren wijzigingen, verhuizingen en functiewijzigingen bijhouden, tijdsregistratie en onkostenvergoedingen maken het een foutgevoelige taak. Weet jij welke stappen je moet ondernemen in de volgende gevallen? En heb je daar daadwerkelijk tijd voor? 

  • Een HR-medewerker die de salarisadministratie verzorgt valt weg door verzuim, verlof of vertrek. Wie pakt het werk op? De administratie blijft wel gewoon doorgaan en er wordt verwacht dat dit direct goed wordt overgedragen.  
  • Het vertrouwen is beschadigd door foutieve of verlate uitbetaling ten nadele van werknemer. Het kost enorm veel correcte loonstroken om het vertrouwen van de werknemer te herstellen. 
  • Het benutten van kansen zoals verbetering van communicatie, persoonlijk contact of andere personele zaken. Door de tijdrovende, terugkomende salarisadministratie heb je minder tijd om in te spelen op kansen en ontwikkelingen binnen jouw bedrijf/branche.
Tijd overhouden? 

Wat nou als je die tijdrovende, foutgevoelige taak kunt uitbesteden? Dat biedt jouw HR-afdeling ruimte en tijd voor aandacht voor andere HR-zaken die jij belangrijk vindt. Denk aan recruitment, performance management, strategische HR-zaken of (door)ontwikkeling van medewerkers. Salarisadministratie uitbesteden betekent zekerheid en behartigt de belangen van zowel HR als de medewerkers. Van zo veel mogelijk zelf doen tot alles uit handen geven is een enorme omslag. Daarom moet je op zoek naar een service die perfect aansluit op de behoeften van jouw HR-afdeling.  

Een passende oplossing voor jou 

Een van deze aanbieders voor het uitbesteden van jouw salarisadministratie is Securex. Securex biedt verschillende oplossingen voor jouw HR-afdeling. Het aanbod bestaat uit drie verschillende servicelevels van zoveel mogelijk uit handen nemen tot het zelf invullen van de dienstverlening. Er is altijd een scenario wat bij jou past. Wil jij liever het grootste gedeelte van je loonadministratie zelf doen en de regie in handen hebben? Dan is het ‘Zelfdoener pakket’ dé oplossing. Uiteraard heb je de mogelijkheid om het servicelevel aan te passen om op recente ontwikkelingen binnen jouw bedrijf in te spelen. Denk aan extra hulp bij bijvoorbeeld onderbezetting. Securex staat altijd klaar om met je mee te denken over je salarisadministratie uitbesteden of zelf doen. 

Securex is tot op het hoogste niveau gecertificeerd en betrokken bij veel ontwikkelingen van verschillende functionaliteiten. Zo garanderen wij jou de best mogelijke service door te kiezen voor de HR-salarisoplossing van Nmbrs. Met deze software ben jij verzekerd van een correcte afhandeling tegen de laagste prijs.  

Tenslotte kan Securex op internationaal niveau salarisverwerking aanbieden. Securex heeft kantoren en partners in heel Europa: van grensoverschrijdende werkzaamheden tot de gehele salarisverwerking van een bepaald land aan toe. Securex kan het regelen. 

Securex helpt graag bij je salarisadministratie 

Wil jij er zeker van zijn dat jouw medewerkers elke maand opnieuw vertrouwen op een goede salarisafhandeling? Wil jij zowel op de werkvloer als bij de HR-afdeling blije gezichten? Kies er dan voor om je salarisadministratie uit te besteden. Van volledig uit handen geven tot zelf inrichten welke taken je behoudt, Securex biedt oplossingen die perfect aansluiten op jouw vraag. Kies voor het beste van beide werelden en benut kansen waar je eerder geen tijd voor had. Lees meer over salarisadministratie uitbesteden of neem contact op voor een vrijblijvende offerte.