Waarom zou je jouw HR-systemen koppelen aan salarisdata?

Kloppende salarisdata is van groot belang voor ieder bedrijf. Klopt er iets niet, dan hoor je jouw werknemer daar vaak direct over. En terecht, het kan diegene tenslotte direct in de portemonnee raken. Daarom móét de salarisdata altijd kloppen. En als de salarisdata altijd klopt, kunnen andere systemen daar dan niet van mee profiteren?

Natuurlijk kunnen andere systemen meeprofiteren van de salarisdata! Waarschijnlijk gebruik je meerdere systemen om de personeelsadministratie soepel te laten verlopen. Denk bijvoorbeeld aan een boekhoudsysteem, tijdregistratie app of planningstool. Er zitten verschillende voordelen aan het koppelen van systemen aan de salarisdata in Nmbrs.

Tijdbesparing

Door systemen met elkaar te koppelen, bespaar je tijd. Hoe? Simpelweg omdat je nog maar één keer gegevens hoeft te wijzigen. Hierdoor voorkom je dubbel werk. Je bent minder tijd kwijt aan administratieve en handmatige handelingen, waardoor er meer tijd overblijft voor de menselijke kant van HR.

Foutpreventie

Als je gewijzigde gegevens op verschillende plekken in moet voeren, hoe groot is dan de kans dat daar een fout in zit? Ook al is het maar een typfoutje? Best groot. Een moeilijk gespelde voor- of achternaam kan er namelijk al voor zorgen dat het foutje er snel in zit. En dat foutje zorgt voor een minder betrokken medewerker. Waarom zou je als medewerker betrokken zijn als jouw werkgever je naam niet goed kan spellen?

Door systemen aan elkaar te koppelen, voer je nog maar één keer gewijzigde gegevens in (wat tijdbesparing oplevert). Deze gegevens worden automatisch doorgezet naar alle andere systemen, als ze zijn gekoppeld. Dat verminderd het aantal fouten door handmatig invoeren.

Alle gegevens zijn altijd up-to-date

De gegevens voor de salarisadministratie zijn altijd up-to-date en worden ook gecontroleerd door de Belastingdienst en de pensioenfondsen. Als je jouw systemen met elkaar gekoppeld hebt, werk je dus altijd met gegevens die kloppen.

Met ons softwarepakket kunnen wij veel verschillende koppelingen en integraties maken. Wij helpen jou om tijd te besparen en fouten te voorkomen. Zo houd jij meer tijd over voor de menselijke kant van HR. Benieuwd welke koppelingen wij kunnen maken?

HR-rapportages en dashboards

Met koppelingen en integraties tussen systemen is het ook gemakkelijk om dashboards en rapportages te realiseren. Door middel van de koppelingen tussen systemen wordt data uit diverse bronnen gehaald om een compleet dashboard te realiseren. Hierdoor kan jij bijvoorbeeld gemakkelijk zien of in jouw personeelsbestand werknemers zijn die tegen de pensioenleeftijd aan lopen. Je weet dan dat je in de nabije toekomst op zoek moet gaan naar nieuwe medewerkers. Zo kan de bijna gepensioneerde medewerker de nieuwe collega nog inwerken en blijft het werk gewaarborgd.

HR-data kan de pijnpunten of het talent binnen jouw organisatie naar boven brengen. Daarmee biedt het een kans om de pijnpunten op te lossen of het talent te benutten. Het wordt mogelijk om een doelgericht personeelsbeleid op te stellen en feitelijk onderbouwde keuzes te kunnen maken. De rapportages kunnen je ook meer inzicht bieden in de financiële kant van jouw personeelsadministratie.